Formička na včelí úly jsou vynikající pro přípravu tradičního cukroví včelích úlů/vosích hnízd. Materiál: plast. Vhodné i do myčky na nádobí. Rozměry: pr. 5 cm, v. 4 cm. Recept: Suroviny Včelí úly: 1 balíček piškotů 100 g cukr (moučkový) 60 g máslo 2 lžíce mléko 2 lžíce rum 2 lžíce kakao piškoty na uzavření úlů 2 lžíce ořechy (mleté) Krém: 100 g máslo 1 žloutky 100 g cukr lžíce rum. Dle chuti přidáním kakaa vytvoříme tmavý krém. Postup přípravy Piškoty umeleme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Kousky těsta namačkejte do formiček na včelí úly. Pak v úlu vytvoříme důlek, který naplníme krémem, a přiklopíme piškotem (nebo upečeným kolečkem z lineckého těsta). Když je úl takto hotový, vyklopíme ho na rovnou plochu, nejlépe na vál a necháme v lednici ztuhnout. Typ aby se těsto nelepilo Aby se těsto nelepilo ve formičce a šlo snadněji vyklepnout z formičky, je potřeba každý kousek těsta lehce obalit v moučkovém cukru a formičky nemusíte vymazávat ani vysypávat moukou. Když obalený kousek těsta dáte do formičky, bez problémů ho natvarujete a vytáhnete.